SAVRŠENA VENČANICA

Venčanje je jedan od najvrednijih i nezaboravnih trenutaka u životu. Kako bi taj dan bio potpun savršen potrebno je obratiti pažnju i na sitne detalje. Mada najbitnija je mladina haljina kojoj je dat poseban značaj kako bi izgledala kao anđeo u svoj prelepoj venčanici. To je i ujedno najlepša i najbitnija haljina svake žene u njenom životu. Venčanica je haljina koju mlada nosi tokom ceremonije venčanja. Želja svake mlade je da nosi unikatnu, prekrasnu, graciozanu, elegantnu, upecatljivu haljinu kako bi u noj započela svoje novo poglavlje zajedničkog života sa svojim izabranikom…

savrsena vencanica 2015

Boja, tekstura, dizajn, oblik venčanice je prirodno izbor mlade koji nije ni malo lak i jednostavan zadatak a pogotovo kada želite sve prisutne na venčanju da zasenite i potajno želite da mladoženja pusti suzu radosnicu kada vas prvi put ugleda u belom.
Bela je boja je oduvek bila boja venčanice , bela boja predstavlja čistocu, mir i čednost, nevinost.
Ipak, haljina može biti u nijansama bele kao sto je boja slonovače ili ti popularan naziv Ivory, prljavo bela boja.

Ranijih godina bilo je neprihvatljivo da devojka izabere bilo koju drugu boju venčanice osim bele, medjutim vrenena se menjaju. Veo je takodje bio pod obavezan , obicno su se vukli i po nekoliko metara po zemlji dok jedan deo vela je prekrivao lice mlade.
Bogastvo i lepota mlade su se merili o tome koliko je veo i šlep vencanice bio dugačak.

vencanice-slike

Zanimljivost:

U Kini je poželjno da venčanica bude crvene boje, oni smatraju da je crvena boja boja sreće. Indijanci takođe smatraju da je crvena boja dobar znak, tako neveste u Indiji nose crvene stvari . Ali ova boja se izbegavati u zapadnim zemljama.

Pogledajte naše najnovije modele venčanica KLIKNI

Leave a Reply