Venčanje je jedan od najvrednijih i nezaboravnih trenutaka u životu. Kako bi taj dan bio potpun savršen potrebno je obratiti pažnju i na sitne detalje. Mada, najbitnija je mladina haljina kojoj je dat poseban značaj kako bi izgledala kao anđeo u svoj prelepoj venčanici. To je i ujedno najlepša i najbitnija haljina svake žene u njenom životu. Venčanica je haljina koju mlada nosi tokom ceremonije venčanja. Želja svake mlade je da nosi unikatnu, prekrasnu, graciozanu, elegantnu, upečatljivu haljinu kako bi u njoj započela svoje novo poglavlje zajedničkog života sa svojim izabranikom…

Boja, tekstura, dizajn, oblik venčanice je prirodno izbor mlade koji nije ni malo lak i jednostavan zadatak a pogotovo kada želite sve prisutne na venčanju da zasenite.
Bela boja je oduvek bila boja venčanice , bela boja predstavlja čistocu, mir ,čednost i nevinost.
Ipak, haljina može biti u nijansama bele kao sto je boja slonovače ili ti popularan naziv Ivory, prljavo bela boja.

Ranijih godina bilo je neprihvatljivo da devojka izabere bilo koju drugu boju venčanice osim bele, medjutim vremena se menjaju. Veo je takodje bio obavezan , obično su se vukli i po nekoliko metara po zemlji dok je jedan deo vela prekrivao lice mlade.
Bogastvo i lepota mlade su se merili o tome koliko je veo i šlep vencanice dugačak.

Zanimljivost:

U Kini je poželjno da venčanica bude crvene boje, oni smatraju da je crvena boja boja sreće. Indijci takođe smatraju da je crvena boja dobar znak, tako neveste u Indiji nose crvene stvari. Ali ova boja se izbegavati u zapadnim zemljama.

Pogledajte naše najnovije modele venčanica KLIKNI